Reisilaen

Reisilaen on ilma tagatiseta laen, mis sobib hästi puhkuse rahastamiseks. Reisilaenu saate kasutada lennupiletite ja majutuse eest tasumiseks või hoida seda kaasas lisarahana kohapealsete kulutuste jaoks.

  • Laenusumma kuni 15 000 €
  • Intressimäär alates 5,3% aastas
  • Lepingu pikkus 3 kuud – 5 aastat

Laenusumma:

Intressid alates 0%

Vali sobiv laenupakkumine

Leia sobiv reisilaenu summa ja tagasimakseperiood.

Vormista laenutaotlus

Kui oled leidnud sobiva pakkumise, täida taotlusvorm.

Raha arvele

Laenu aksepteerimisel, laekub raha sinu kontole.

Mis on reisilaen ja kuidas see aitab reisi kulusid katta?

Reisilaen on suurepärane lahendus, kui teil on vaja katta ootamatud reisi kulud või planeerida pikemat puhkust, kuid kohe ei ole piisavalt vahendeid. Reisilaenu abil saate katta kõik puhkuse kulud, olgu selleks lennupiletid, majutus või meelelahutus. Reisi eelarvestamine muutub lihtsamaks, sest laenu abil saate oma kulud jaotada pikema aja peale.

Millised on tavalised intressimäärad ja tagasimaksetingimused?

Reisilaenude intressimäärad algavad tavaliselt umbes 5,9% aastas, kuid need võivad varieeruda sõltuvalt laenuandjast ja laenusummast. Oluline on arvestada ka krediidi kulukuse määra, mis kajastab kõiki laenu võtmisega seotud kulutusi. Laenu tagasimakse periood võib olla 3 kuust kuni 60 kuuni, andes piisavalt paindlikkust valida just see periood, mis sobib sinu eelarvele kõige paremini.

Kas kasutada reisikindlustust koos reisilaenuga?

Reisimisel võib ette tulla ootamatusi ja just seetõttu on reisikindlustus hea mõte. Reisikindlustus katab erinevad reisitõrked, terviseprobleemid ja isegi kadunud pagasi. Kui võtad reisilaenu, tasub ka reisikindlustus selle summaga katta, et olla kindel, et oled täielikult kaitstud ootamatute olukordade eest.

Laenukalkulaatori kasutamine reisilaenu planeerimisel

Laenukalkulaator on suurepärane tööriist, mis aitab sul välja arvutada igakuised maksed ja võrrelda erinevaid laenupakkumisi. Laenukalkulaator võimaldab sisestada soovitud laenusumma ja tagasimakse perioodi ning seejärel kuvab milline on igakuine makse ja kui suur on kogu tagasimakstav summa.

Reisilaenu tüüptingimused

TingimusKirjeldus
LaenusummaAlates 500 € kuni 15 000 €.
Tagasimakseperiood3 kuud kuni 5 aastat, olenevalt laenusummast.
IntressimäärFikseeritud või muutuva intressiga, keskmiselt 10–25% aastas.
TagatisReisilaen on tagatiseta laen, mis ei nõua tagatisvara esitamist.
Laenu kasutamise eesmärkSobib igat tüüpi reisikulude, sealhulgas lennupiletite, majutuse ja muudeks reisikuludeks.
KrediidikontrollLaenutaotlemisel kontrollitakse taotleja krediidiskoori ja maksevõimet.
Lepingu sõlmimise tasuTavaliselt 0–2% laenusummast.
Maksepuhkuse võimalusTavaliselt kuni 3 kuud, vastavalt tingimustele.
Ennetähtaegne tagasimakseTavaliselt on lubatud, kuid võib kaasneda ennetähtaegse tagasimakse tasu.
Laenu väljamakse kiirusRaha kantakse kontole pärast heakskiitu, sageli samal päeval või 1-2 tööpäeva jooksul.

Korduvad küsimused

Millised nõuded on resiliaenu taotlejale?

Esmalt peab taotleja olema teatud vanuses, tavaliselt vähemalt 18-aastane, kuigi mõned laenuandjad võivad nõuda vähemalt 21-aastast vanust. Samuti on oluline, et taotlejal oleks püsiv sissetulek, mis suudab katta laenumakseid.

Lisaks kontrollitakse taotleja krediidivõimekust. See hõlmab krediidiskoori ja -ajaloo hindamist, kusjuures parem krediidiskoor suurendab laenu saamise võimalusi. Taotleja elukoht peab olema registreeritud Eestis ning tavaliselt nõutakse, et ta oleks Eesti resident.

Laenu taotlemiseks tuleb esitada ka isikut tõendav dokument, nagu pass või ID-kaart, ning viimase kuue kuu kontoväljavõte, mis näitab taotleja finantsilist seisu ja sissetulekuid. Samuti peab taotleja olema maksevõimeline, mis tähendab, et tal ei tohiks olla suuri maksuvõlgnevusi või varasemaid maksehäireid.

Krediidi kulukuse määr tüüpnäitena

Näiteks 5400-eurose laenusumma puhul laenuperioodiga 59 kuud, fikseeritud intressiga 6,00%, lepingutasuga 55,12 eurot ja igakuise haldustasuga 2,49 eurot on krediidi kulukuse määr 16,36%, igakuine laenu tagasimakse 105,92 eurot, laenu tagasimaksete summa 6248,99 eurot ning sinu poolt makstav kogusumma 6451,03 eurot. ​